|
| Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu |
| Müəllif |
Mesaj |
Mirze Fəal İstifadəçi

Daxil ol: Dec 11, 2006 Mesajlar: 407 Şəhər/ölkə: Muğla-Bursa 1037.5 Xal
|
Göndərilib: çər. Yan. 03, 2007 4:57 am Mesaj mətni: AŞK MI GELENEK Mİ? |
|
|
Sevgili kardeşlerim, dostlarım, arkadaşlarım. 31.12.2006 itibariyle bir aşkın daha sonuna geldik.
Ben Türkiye Türküyüm, sevdiğim kız Azeriydi, 7 senedir Türkiye'de oturuyorlar. O bir şirkette çalışıyordu. Ben de onu gördüm raslantı sonucu. Ertesi gün o iş yerine iş için başvurdum. Ve işe başladım. 2 ay gibi bir süre geçti ve biz çok iyi arkadaş olmuştuk. Birbirimize mektuplar yazar, şarkılar armağan ederdik. Hayatımın en güzel iki ayı orda geçti. Birbirimizi görmek için yapmadığımız şey kalmıyordu. Bu arada ikimiz ayrı yerlerde çalışıyorduk.
Benim sınav sonuçları geldi(ÖSS). Muğla Üniversitesine yol göründü, biz bursadaydık. Onu daha önce görseydim tercihlerime Bursa yı da eklerdim ama olmadı işte. İlk tercihim tuttu. Birbirimize Aşık olmuştuk. Sonunda birgün söyledim herşeyi, oda çok sevindi bende, yeni bir kapı açtık hayata.
Üç yıl geçti, onu çok iyi tanımıştım artık. Oda beni ailesi beni görmüştü, bir akraba düğünü sayesinde. Babasi hariç tabi.. Ailesi beni beğenmiş, yakışıklı efendi birini kim beğenmez Daha sonra beni iyice tanımak istemiş ailesi, annesi sormuş bu nereli, Muş'lu demiş, aşkım. Annesi olmaz demiş. Kavga etmişler, beni aradı anlattı herşeyi, ertesi gün babasi resmimi görmüş odasında, ipler kopmaya başlayınca, çekip kapıyı çıkmış. Yalvardım yakardım, ablasının evine gönderdim. Aile baskısı hergün artmaya başladı.
Ben her fırsatta, Bursa'ya onu görmeye gidiyordum. Derslerimi aksattım, okul uzadı sonunda. Üç yıl boyunca bir kere bile kavga etmedik. Bu defa anlaştık bende derslerime yoğunlaştım. İki haftadır hiç haber alamıyordum. Mesajlar atıyordum, arıyordum..
Bayramın ilk günü yani 31.12.2006 o aradı beni. Sesini duyunca bütüm öfkem kızgınlığım gitti. Çok soru vardı sorulacak. "Nerelerdesin" dedim. "Nişanlandım" dedi. Bi süre konuşamadım, o da sustuk bekledik öylece. Gözlerimden yaşlar akmaya başladı. Belli etmedim ona, sonra konuşalım dedim kapattım. Birkaç tane mesaj attı, bende cevap attım. Yeni sabah olmuş, herkes erkenden kalkmış, uzun zaman sonra çıkan güneşin de altında gezip eğleniyor, ben se yatakta öylesine kaldım. Uyumaya karar verdim ve uyudum. Çok üzüldüğümde yada kendimi kötü hissettiğim de hep uyurum.
Uyandığımda tekrar konuştuk, Annesinin akrabasıyla nişanlamışlar. "Bağır çağır küfret" dedi. "elimde olan bişey değil" dedi. Hiç kızmadım, güldüm sağlık olsun dedim. Ne istiyorsun peki benden dedim ardından. beni unut dedi. Yine sustuk, tutuldu dilim sanki. Hayatımdaki en güzel günler seninleyken geçti dedi. Ayrılmak istiyorsak, istediğin gibi olsun dedim ve herşey bitti..
Şimdi soruyorum, nolmuş Muş'lu olmuşsam? Hayatımın ilk iki yılı muşta geçti, geri kalan 19 yıl Bursa'da. Bu iki yıl, yüzünden mi bu ayrılık? Aslen Muş'luda değiliz?
Azerilerde yabancılara kız vermezlermiş?
Gelenek görenekmiş..
Ben normalde kimsenin peşinde koşmam, ama bu kızı sevdim, peşinde koştum.. Birgün buna sen beni bırakıp gidersen peşinden gelmem dedim. Beni seviyorsan beni bırakmazsın dedim. Peşimden gelsen, dönüp bakmam dedi. Seni hayatta bırakmam dedi.
Bazen kendine bişey yapar diye korkuyorum.
Sizce ne yapmam gerekiyordu? Ve ne yapmam gerekiyor? |
|
| Əvvələ qayıt |
|
yeshu Azeri.net Sevdalısı

Daxil ol: Oct 13, 2006 Mesajlar: 1892 Şəhər/ölkə: Yerixo 26328.2 Xal
|
Göndərilib: çər. Yan. 03, 2007 2:01 pm Mesaj mətni: |
|
|
Duruma acayip üzüldüm. Ve aşkın Muş'la Bitlis'le ne ilgisi var anlayamadım! Azerilerde benim bildiğim kadarıyla 'yabancıya kız vermezler' diye bir şey yok. O kadar çok evlenen insan var ki, bu, bana pek gerçekçi gelmiyor.
Ayrıca senin Muş'lu olmanın ne demek ya da ne dememek olduğunu onların bilebilmesi pek olasılık dahilinde değil. Belki çevresindekiler (bizim vatandaşlar) bazı akıl karıştırıcı şeyler söylemişler olabilirler.
Forumdaki kardeşlerin olarak senin için ne yapabiliriz? Elimizden bir şey geleceğini düşünüyorsan, yaz bize. Allah yüreğindeki acıyı dindirsin ve bilgelikle (hikmeli) davranabilmeniz için size bilgelik versin. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
fidan494 .

Daxil ol: Dec 25, 2006 Mesajlar: 1552
30795.3 Xal
|
Göndərilib: C.a. Yan. 04, 2007 5:24 am Mesaj mətni: AŞK MI GELENEK Mİ? |
|
|
Mesajiniz meni cox uzdu beyefendi Sizi cox iyi anlayiram Umitsiz ask cox pisdir insani uzer icini yandirar gece gunduz incidir insan hetta ozune intihar da etmek isteyir yashamagin bir anlami olmur O qizin ailesine hakk vermirem duzgun etmemishler sevenleri ayirmag cox gunahdir Bizim gelenekde "azeriler yabancilara kiz vermezmish" gibi bir shey yoxdur ozellikle de turklerle evlilye hic karishmiyorlar onlari kendimizin ki gibi goruyorlar azerilerle turkler kardeshdirler Belke de kismetde ayrilik var imish Ancaq o qiz da gerek nishanlanmamaliydi ailesi mecbur etse bile........... Siz onu kacirtsaydiniz iyi olardi Kacip uzaklara gede bilerdiniz? Neden yapmadiniz bunu? Eger shimdi o nishanliysa bence hala gec deyil belki bir sheyler yapmag olar Eger bir birinizi sevirsinizse yeniden birleshe bilersiniz O zaman o kiz ayrilsin nishanlisindan iyice anlatsin her sheyi bashkasini seviyorum desin o nishanlisi da bedbaht olmasin guzel bir shekilde anlayishla yollarini ayirsinlar Sevginizi kurtarmak ucun elinizden gelen her sheyi yapin cabuk teslim olmayin heyat bir imtahandir Birleshmeye calishin ve evlenin Size sebir dozum arzu edirem Heyat sevenleri ateshe atmaz Eger bir haber alsaniz yazin bilmek isterdim biz sizinleyik
Allah hec kime ask acisi gostermesin dushmanima bile arzu etmirem
Düzəldin: fidan494, son düzəliş: Ş. Fev. 24, 2007 10:04 am, cəmi 2 dəfə |
|
| Əvvələ qayıt |
|
fidan494 .

Daxil ol: Dec 25, 2006 Mesajlar: 1552
30795.3 Xal
|
Göndərilib: C.a. Yan. 04, 2007 6:04 am Mesaj mətni: Re: AŞK MI GELENEK Mİ? |
|
|
Ben kac arkadash taniyorum yabancilarla evlenibler Mesela benim teyzemin kizi bakude okuyan bir turkle evlendi teyzem gili karishmadilar sonra bir azeri kiz turkiyede okudu bir turkle evlendi onun da ailesi karishmadi ve ya iki tanidigim kiz fransizlarla evlendiler sonra bir kiz arapla evlendi biri ingilisle biri rusla aileleri karishmadilar yabancilarla evlenenler var bizde
Ancak istisna aileler de vardir ki yabancilarla evliliye karshi cikiyorlar
Düzəldin: fidan494, son düzəliş: Ş. Fev. 24, 2007 10:07 am, cəmi 3 dəfə |
|
| Əvvələ qayıt |
|

|
Göndərilib: C.a. Yan. 04, 2007 8:02 pm Mesaj mətni: |
|
|
| Mirze, bir gelişme var mı? |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Mirze Fəal İstifadəçi

|
Göndərilib: C. Yan. 05, 2007 1:45 am Mesaj mətni: |
|
|
Geç değil biliyorum bende frkındayım. Senin dedğin seyide denedim, fidan. Anlat dedim durumu çocuğa, anlatmış, çocuk kabul etmiyor. Kız o kadar güzel ki, bazen hak veriyorum diğer çocuğa. Ama anlaması da gerekiyor..
Kaçırmaya gelince, bunada kız karşı çıkıyor. Babası çok hasta, babasını çok seviyor. Bişey olursa ona kendimi affetmem diyor. Birkeresinde hstaneye kaldırdılar babasını, ağlamaktan gözleri şişmişti. Kısacası evi o geçindiriyor.
Gözlerimle görmesem durumlarını, alır zorla kaçırırım. Ama o istemediği sürece aşkımdan ölsemde kaçırmam.. Şimdilik susuyoruz, bakalım sonu ne olacak. |
|
| Əvvələ qayıt |
|

|
Göndərilib: C. Yan. 05, 2007 1:11 pm Mesaj mətni: |
|
|
Ya Mirze sen benim başka şeyleri düşünmeme neden oldun... Özellikle kızın babasından söz ettiğinde... Abisi benim de iki kızım var (ve bir de oğlum) ve o babanın yerine kendimi koydum... Acaba ben olsam nasıl davranırdım? Aşka mı saygı gösterirdim yoksa kendi düşüncelerime göre mi hareket ederdim? Yanıt veremiyorum!!! Kız babası olmak da zor. Haklısın babayı da düşünmen gerek. Bir de, zaten isteksizlikler üzerine yuva kurulmaz. Gönülsüzce yapılan şeylere ilişkin yürekte birikenler, mutlaka günün birinde su yüzüne çıkarlar. Sen inançlı birisin ve biliyorsun ki her konuda Allah'a teslim olmak en güzeli. Bu konuyu da Allah'a bırakmak ve 'nasip neyse olsun' demek en yakışanı. Herşeyin sulh içinde olması lazım! Kim bilir belki de kısa zamanda yürekler yumuşar. Senin için dua edeceğiz (hayırlı bir sonuç çıksın diye).
Saygılar |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Mirze Fəal İstifadəçi

|
Göndərilib: C. Yan. 05, 2007 2:34 pm Mesaj mətni: |
|
|
Şimdi kalkıp 1 yılımıda onu beklemekle mi geçireyim? Belkilerle, keşkelerle yaşamak bana göre değil ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Sadece kendimi düşünsem herşeyi yaparım. Biraz daha mücadele ederim olmazsa. Sanırım unutmak en iyisi.. ama kısmet yinede..
Çok sağolun destekleriniz için.. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Ahdes Duygusal

Daxil ol: Jan 04, 2007 Mesajlar: 2201
50445.3 Xal
|
Göndərilib: B. Yan. 07, 2007 1:48 pm Mesaj mətni: |
|
|
| bu konuda çok uzun fikrimi sunabilirdim ama sunmayı tercih etmiyorum çünki kişilerin en dogru kararları kendilerinin verecegine inanıyorum..yaşayan onlardır bizler sadece bize sunulanı yorumlayabiliriz iç dünyadaki hezeyanları bilemeyiz..mirze allah hakkında ne hayırlısıysa sana onu versin .bazen şerde hayır ..hayırdada şer vardır..kendin için neyi uygun görüyorsan onu yap bizler arkadalın olarak sana sadece manevi destek oluruz..allah yardımcın olsun |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Mirze Fəal İstifadəçi

|
Göndərilib: B. Yan. 07, 2007 10:30 pm Mesaj mətni: |
|
|
| sağol arkadaşlarım.. Heşey gönlünüzce olsun.. Unutmaya karar verdim.. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
follow_me Fəal İstifadəçi

Daxil ol: Feb 11, 2007 Mesajlar: 741 Şəhər/ölkə: From the hell 12838.3 Xal
|
Göndərilib: B. Fev. 11, 2007 9:31 am Mesaj mətni: allah kolaylık versin |
|
|
kardeşim bu içinden çıkılması çok zor bir durum benimde başımda var birt belamı artık ne (tarifide yok)
ilkler unutulmaz |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Mirze Fəal İstifadəçi

|
Göndərilib: çər. Apr. 11, 2007 4:16 am Mesaj mətni: |
|
|
Ve unuttum     _________________
 |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Elif Decel Şirine

Daxil ol: Feb 21, 2007 Mesajlar: 5194
93504.8 Xal
|
|
| Əvvələ qayıt |
|
yesterday Fəal İstifadəçi

Daxil ol: Feb 14, 2007 Mesajlar: 623
5808.1 Xal
|
Göndərilib: çər. Apr. 11, 2007 4:28 pm Mesaj mətni: |
|
|
| elif-elif yazıb: |
Kandıramazsın beniii
Susturamazsın beniii
Durduramazsın beniii
Ben kötüyüm sen iyi miii
Unutmak ne kolay değil mi
Kankama başkasını bulacam ben. 8) |
Bu sayfayı yeni okudum, sonra bir defa daha okudum ve bir defa daha... Muşlu olduğun için kızı sana vermedikleri ifadesinin doğruluğuna inanmak çok zor. Burada sen yalan yazıyorsun demiyorum lütfen yanlış anlama kızın ailesinin bu konuda sana samimi davranmadıklarını düşündüğümü söylemek istiyorum yani azerilerde böyle bir şey yok. Bu konuda forumda yazan diğer arkadaşlarında yazdığı pek farklı bir şey değil. O zaman burada bilinmeyen eksik bir şeyler var. Kızın ailesinin neden bu beraberliğe karşı çıktığı belli değil ve sanada gerçek sebebi söylememişler. Ben olsam gerçeği öğrenmek isterdim ve bu bahaneyi kabul etmezdim. Belki çok önceden kafalarında bir aday vardı, belki o aday sonradan ortaya çıktı ama Muşlu olmanla bu işin uzaktan yakından alakası yok. Burada sevdiğin kızda ailesinin karşı çıkma sebebini ya gerçekten kendiside bilmiyor yada saklıyor.
Ama unuttum dediğine göre artık geriye dönüp bakmayacaksın.
Hem Elif sana yeni adaylar aramaya başlamış bile
Böyle bir deneyim yaşaman gerekiyormuş ve yaşamışsın hepsi bu!
Olmuş olan ve olacak olan her şeyde bir hayır vardır...
Sağlıcakla |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Mirze Fəal İstifadəçi

|
Göndərilib: C.a. Apr. 12, 2007 2:47 am Mesaj mətni: |
|
|
Dört sebebi olduğunu öğrendim tabiki..
Ablasınıda Muş'lu biri istemiş vermemişler ve Muş'lu kardeşim kzı kaçırmış. Sonradan barışmışlar ama annenin dediği olmamış.
Annesi beni bir vesileyle tanıdı uzaktan gördü, beğendi, o zaman babası hariç herkes gördü beni. Babasıda sonra resmimi gördü. Birkaçgün sonra bu çocuğun geçmişi nedir diye sormular, kızda aslen muşlu demiş. Ve tatışma orda başlar, kız kapıyı çarpıp evden çıkınca beni aradı, anlattı herşeyi. Bi akrabasına yolladım.. Annesi o andan sonra benden pek hoşlanmadı.
Babası hastaydı, halada hasta sanırım(sigara), babasını çok seviyordu. Üzülmesini istemiyordu. Gel kaçalım dedim, babam dedi. Bişey demedim.
Annesinin damat adayı!!! Kim mi!!! Yiğeni...
O günden sonra hiç aramadım, konuşmadım, görmedim...
Ve şimdi, süperim Taliplerim var ama bu defa doğru kararı vermeyi bekliyorum Bu defa ben değil beni isteyen mücadele edecek anlayacağınız.
--------
Kanka ilk zamanlarda bana hediye ettiği şarkıda doğru diyormuş, sen yazınca fark ettim..
Kandırdığımı sandım ama, kandıramadım onu aslında..
Şimdi artık adaylardan birini seçmek lazım.. Zamanı geldi.. ehheheh _________________
 |
|
| Əvvələ qayıt |
|
|
|
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz. Bu forumdakı mesajlara cavab verə bilməzsiniz. Bu forumdakı mesajlarınızı düzəldə biməzsiniz. Bu forumdakı mesajlarınızı silə bilməzsiniz. Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.
|
|