Downloads
AZƏRİ MP3
Forums
F O R U M
chat
C H A T
sevgi
TV
video
VİDEO
radio
RADİO
ekart
OYUN
sevgi
ZengimCELL
|
Azeri.net: Forum

:: Mövzu - Azeri Milleti ve Türk Milleti, Nedir Bu İki Milletin Hikmet
ç.S.S.
ç.S.S.
Axtar
Axtar
İstifadəçilərin siyahısı
İstifadəçilərin siyahısı
İstifadəçi qrupları
İstifadəçi qrupları
Şəxsi mə`lumat
Şəxsi mə`lumat
Giriş
Giriş
Xüsusi mesajlarınız
Xüsusi mesajlarınız
Forumun əsas səhifəsi » Diaspora

Yeni mövzu aç   Cavab göndər
Azeri Milleti ve Türk Milleti, Nedir Bu İki Milletin Hikmet Səhifə 1, 2, 3, 4  Sonrakı
Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu  
Müəllif Mesaj
bayberk1071
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Jul 07, 2005

109.0 Xal

MesajGöndərilib: B.e. Apr. 10, 2006 10:37 pm    Mesaj mətni: Azeri Milleti ve Türk Milleti, Nedir Bu İki Milletin Hikmet Sitatla cavab ver

Azeri Milleti ve Türk Milleti, Nedir Bu İki Milletin Hikmet...

Arkadaşlar sizden sormat itediğim bir şey var? Azeri milleti ve Türk milleti mi? Yoksa bir kısmı Asyada kalmış ve şu anki devlet ismi Azarbaycan olan ülkenin Türk vatandaşları ve Türkçenin Azeri Lehçesini kullanan insanlar ve diğer tarafta Anadoluda kalmış şuan ki devlet ismi Türkiye olan ve Türkçenin Anadolu lehçesini kullanan Türkler. Bu iki millet gibi gösterilen ülke; aslında Türkçenin iki farklı Lehçesini kullanan Aynı milletin çocuklarından başkası değil.

Sovyetler birliğinin yıllarca uygulamış olduğu "Parçala-Ayrıtut" politikalarının bir ürünü olarak Azeri Türkleri ve diğer asyada yaşayan tüm diğer Türkler gelin birlik olalalım. Bizleri yok etmek isteyenlere karşı tek parça olarak karşılarında duralım.

Saygılarımla.

Mehmet GÜRBÜZ
Əvvələ qayıt
İstifadəçi mə`lumatlarına bax Xüsusi mesaj göndər
biosmaster
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Aug 09, 2006

3.0 Xal

MesajGöndərilib: çər. Avq. 09, 2006 10:54 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Mehmet Kardeşime katılıyorum hörmetli kardeşlerim..
Əvvələ qayıt
ganimet
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Aug 09, 2006

1.0 Xal

MesajGöndərilib: C.a. Avq. 10, 2006 10:12 am    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

müslümanlar kardeştir

azeri kardeşlerimize selamlar

her zaman türk milleti yanınızda olcaktır

yüreğimizdesiniz
Əvvələ qayıt
brkglsn
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Jun 14, 2007

59.1 Xal

MesajGöndərilib: C. İyun 15, 2007 3:02 am    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

helal dostum haklısın azerilerin hepsiyle aynı kanı aynı özellikleri taşıyoruz azeri gözüyle değil ben hepsine türk gözüyle bakıyorum ! sadece yetiştiğimiz yerler farklı hayat bu bence tek bir beden olmalıyız sadece türk milleti olmalıyız kazaklarda kırgızlarda azerilerde özbeklerde hepsi bizden aslında !
Əvvələ qayıt
atesoglu76
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Jan 15, 2007
Şəhər/ölkə: iğdir
61.2 Xal

MesajGöndərilib: C. İyun 15, 2007 2:34 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

SLM OLSUN BUTUN TURKLERE.MEHMET KARDEŞİM GERCEK TURK ÜLKÜSÜNÜ BAŞKA BİR RENGİ İLE YANSITMIŞ.SONUNA KADAR HAKLISIN...KATILIYORUM SANA
Əvvələ qayıt
atesoglu76
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Jan 15, 2007
Şəhər/ölkə: iğdir
61.2 Xal

MesajGöndərilib: C. İyun 15, 2007 2:38 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

ŞUNUDA BELİRTMEK İSTERİM.BİZ TARİHLERE SIĞMAYAN BİR ULUSUN IRKIN EVLATLARIYIZ BU TURKLUK NİCE MEHMET EMİN REZULZADELER,NİCE ELÇİ BEYLER VE NİCE ATATÜRKLER YETİŞTİRECEKTİR.DEĞERLİ KARDEŞLERİME HİTABEN;MİLLİ BİLİNÇ VE BUTUNLUK DUYGULARINIZI DAİMA M UHAFAZA EDİN.YÜCE TÜRKÜNDE DEDİĞİ GİBİ YÜKSELEN BAYRAK İNMEYECEKTİR VE MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR...
Əvvələ qayıt
suqnet
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Jun 15, 2007

26.3 Xal

MesajGöndərilib: C. İyun 15, 2007 10:16 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

TÜRKLER KARDAŞTIR
Əvvələ qayıt
Othman
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Mar 18, 2007
Şəhər/ölkə: Frankfurt /D
5828.4 Xal

MesajGöndərilib: Ş. İyun 16, 2007 3:06 am    Mesaj mətni: Birlik hemen simdi! Sitatla cavab ver

Bu konuyu acan gardasimi tebrik edirem. Men deyirem ki yadimizdan Dogu Türkistani cikarmamak lazimdi. Dogu Turkistana azadlik gerekdi.Kerkuk`e Erbil`e azadlik gerekti.Cox ehemmiyetli olan mavzu TURK BIRLIGI di ! hami yerde bunlari danisak ta gulaklarimiz tanis olar evvel bu fikire.. hami salam ve hormetler. Allah yár ve yardimcimiz ol bayraq ar..
Əvvələ qayıt
Turk-otuken
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Jun 29, 2007

33.1 Xal

MesajGöndərilib: C. İyun 29, 2007 11:02 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Allah türkü korusun ; biz türk milleti orta asyadan avrupaya kadar nam salmış bir milletiz. bizi değil ruslar diğer bütün devletler bizi ayrı tutamazlar bizdeki o türklük duygusu olduğu sürece TURAN gerçekleşeceş. soyumuz aynı azerbaijanlı, kırgızlı, tatarlı,kazaklı,türkmenistanlı,özbeği ... hiç fark etmez.

NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE

saygılarımla;
Əvvələ qayıt
Kerkuk-Qizi
deneme

Daxil ol: Mar 18, 2007
Şəhər/ölkə: Danmark
15933.7 Xal

MesajGöndərilib: Ş. İyun 30, 2007 2:19 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Turk-otuken yazıb:
Allah türkü korusun ; biz türk milleti orta asyadan avrupaya kadar nam salmış bir milletiz. bizi değil ruslar diğer bütün devletler bizi ayrı tutamazlar bizdeki o türklük duygusu olduğu sürece TURAN gerçekleşeceş. soyumuz aynı azerbaijanlı, kırgızlı, tatarlı,kazaklı,türkmenistanlı,özbeği ... hiç fark etmez.

NE MUTLU TÜRK ÜM DİYENE

saygılarımla;

bari Kerkugude Túrkiyeye alin razz herseyi yaziyorsunuz bunuda yazin bende 2yil onceki aklimla size inanayim canım

kerküğün zindanına attılar beni
mazlumlar sürüsüne kattılar beni
bir yanım dağladılar ateşle annem
ne suçum ne günahım yaktılar beni
türkmen obalarından göçen anneler
ne yuvaları kalmış ne de haneler
gökkubbeyi sarar mazlum feryadım
elbette birgün güler bize seneler

alqış
Əvvələ qayıt
mechulasker
V.I.P
Fəal İstifadəçi

Daxil ol: Jun 13, 2007

11506.9 Xal

MesajGöndərilib: Ş. İyun 30, 2007 7:08 pm    Mesaj mətni: Re: Azeri Milleti ve Türk Milleti, Nedir Bu İki Milletin Hikmet Sitatla cavab ver

bayberk1071 yazıb:
Azeri Milleti ve Türk Milleti, Nedir Bu İki Milletin Hikmet...

Arkadaşlar sizden sormat itediğim bir şey var? Azeri milleti ve Türk milleti mi? Yoksa bir kısmı Asyada kalmış ve şu anki devlet ismi Azarbaycan olan ülkenin Türk vatandaşları ve Türkçenin Azeri Lehçesini kullanan insanlar ve diğer tarafta Anadoluda kalmış şuan ki devlet ismi Türkiye olan ve Türkçenin Anadolu lehçesini kullanan Türkler. Bu iki millet gibi gösterilen ülke; aslında Türkçenin iki farklı Lehçesini kullanan Aynı milletin çocuklarından başkası değil.

Sovyetler birliğinin yıllarca uygulamış olduğu "Parçala-Ayrıtut" politikalarının bir ürünü olarak Azeri Türkleri ve diğer asyada yaşayan tüm diğer Türkler gelin birlik olalalım. Bizleri yok etmek isteyenlere karşı tek parça olarak karşılarında duralım.

Saygılarımla.

Mehmet GÜRBÜZ

WALLA KATILIYORUM SIZE AZERBEYCAN VE TÜRKİYE ARASINDA SADECE DİL FARKI VAR BENCEDE BUTUN MUSLUMAN ÜLKELERİ BIRLEŞSİN bayraq
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Jul 10, 2007

115.2 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. İyul 10, 2007 5:20 pm    Mesaj mətni: Azerbaycan Sitatla cavab ver

Ben Türküm ülkesini ve bütünüyle milletini seven. Ancak yüreğim haykırıyor,
bu haykırışı 1980 lerin sonunda ortaokula giderken alıp okuduğum Esir Türkler
kitabını bitirdiğim zamanda duymuştum. O zamanlar Azerbaycan Sovyet tahakkümündeydi. Şimdi bakıyorum Türkiye de çok büyük bir milli şuur uyanışı
var. Özellikle Türk gençlerinde, ancak bunu Azerbaycan da göremiyorum. Bir gün Türkler birleşecekse bunun temeli en kolay Türkiye - Azerbaycan birleşmesiyle atılabilir. Bunun sebebi ise kullandığımız dilin lehce birliğidir. Anlaşabiliyoruz Türkçe ile rahat rahat. Ancak elbetteki buna kısa ve orta vadede imkan yok. Ancak şu anda benim tek isteğim bir yürek birliği yapılabilmesi en azından. Bu arada değerli kardeşlerim Ermeni işgali altındaki Azerbaycan topraklarını en kısa zamanda kurtarmanızı Rabbimden niyaz ederim.
Biz bu Ermeni hainlerini en az sizin kadar iyi tanırız. Erzurum da bunların ellerinden zor kurtulmuş ninelerimiz sağdırlar daha. Size düşmanlıkları bence Türkiye ye olan düşmanlıklarından kaynaklanıyor. Selamlar saygılar
Əvvələ qayıt
ayza
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Oct 20, 2006
Şəhər/ölkə: türkiye/istanbul/zeytinburnu
1206.7 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. İyul 10, 2007 6:39 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Irkçılık değil, Ümmetçilik!
Merhaba sevgili Müslüman kardeşlerim.Bakın Müslüman kardeşlerim diyorum.Çünkü bize şeytanın önderliğini yaptığı ırkçılık değil Hz Muhammed (s.a.v) in serveri olduğu ümmetçilik yakışır.Bakın Emeviler ırkçıydı ve bu nedenle biz Türkler 10. yy a kadar İslam ı büyük kitleler halinde kabul etmedik.Bize hoşgörü, birlik ve beraberlik gerek!Ben günün 24 saati bu konuları düşünerek yaşıyorum.Daha sabah Kerkük te bir köye saldırı yapıldığını ve bir çok Türkmenin yaralandığını duyduğumda aklıma Türkiye nin Kerkük hakkında acilen bir şeyler yapması gerektiği ve hiçbir dış baskıya boyun eğmemesi geldi.Bakın Bir çok arap ülkesinde Hatay Suriye ye bağlı ve ya bağımsız bölge olarak gösterilir.Bu Kötü bir şey.Çünkü Hatay bizim elimizden zulüm görmüyor.Ama bakın Kerkük öyle mi?Tabiki değil.O zaman ben olsam Türkiye haritasına Kerkük ü de katardım.Resmi olmasa bile bir bilinç uyanır ve uzun bile olsa bir süre sonra orası adalete kavuşurdu.Osmanlı dan yardım istendiğinde Hindistana bile gitmiştir.Ya biz ne yapıyoruz?Resmen bu zülme göz yumuyoruz.İslam Konferansı Örgütü bunu Halledecek tek güçtür.Çünkü hepimizin ortak bir yanı daha var .Hepimiz Mü'miniz.Ama biz İKÖ bile birlik olamıyoruz.Her şey maddiyat olmuş.Tv lerimizde saçma sapan programlar yayınlanıyor.Yeni nesiller yanlış yetişiyor.Dünyadan hiç haberleri yok.Olanda yanlış yönlendirilip suça yöneltiliyor.

Off off ben böyle şeyleri arkadaşlarımla konuşamıyorum.Onların aklı fikri k*rıda kızda bir te futbol var tabi :( Bilinçsiz yetişiyorlar işte.

İmzamı okudunuz mu hiç:
"-Biz geçmişin uzağına, geleceğin tuzağına düşmüş bir milletiz!"

Bu sözü iyi düşünün.

Atatürk ne diyor:

"Türk, övün,çalış,güven"

Geçmişimizle övünelim; gelecek için çalışalım; kendimize güvenelim...

Gerisi Allah'a kalmış...

Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Aug 11, 2007

98.6 Xal

MesajGöndərilib: Ş. Avq. 11, 2007 10:53 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

İnşallah Turanı gerçekleştireceğiz. Türkiye'de bunu isteyen %15-20 lik bir kesim var daha ama. Milliyetçi Türkiye yaratılıp Turan gerçekleştirilecek. Kimse merak etmesin. Hepimiz aynı soyun çocuğuyuz. Hepimiz Türk'üz. Dış oyunlara gelmemeliyiz. Teşekkürler.
Əvvələ qayıt
ceng
Gereksiz Üzv
Gereksiz Üzv

Daxil ol: Apr 02, 2004
Şəhər/ölkə: Bakı / Azərbaycan
14118.1 Xal

MesajGöndərilib: Ş. Avq. 11, 2007 11:07 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Turanci-Turk yazıb:
İnşallah Turanı gerçekleştireceğiz. Türkiye'de bunu isteyen %15-20 lik bir kesim var daha ama. Milliyetçi Türkiye yaratılıp Turan gerçekleştirilecek. Kimse merak etmesin. Hepimiz aynı soyun çocuğuyuz. Hepimiz Türk'üz. Dış oyunlara gelmemeliyiz. Teşekkürler.

kaç senedir sadece %10-15 ulaşmışsanız bu iş dünya sonu geldiğinde belki bir ihtimal Confused
Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun əsas səhifəsi » Diaspora Bütün saatlar GMT + 5 Saat
Səhifə 1, 2, 3, 4  Sonrakı
1 səhifə (Cəmi 4 səhifə)

Keç:  
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlara cavab verə bilməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlarınızı düzəldə biməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlarınızı silə bilməzsiniz.
Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.