Downloads
AZƏRİ MP3
Forums
F O R U M
chat
C H A T
sevgi
TV
video
VİDEO
radio
RADİO
ekart
OYUN
sevgi
ZengimCELL
|
Azeri.net: Forum

:: Mövzu - Okuduğunuz kitap..
ç.S.S.
ç.S.S.
Axtar
Axtar
İstifadəçilərin siyahısı
İstifadəçilərin siyahısı
İstifadəçi qrupları
İstifadəçi qrupları
Şəxsi mə`lumat
Şəxsi mə`lumat
Giriş
Giriş
Xüsusi mesajlarınız
Xüsusi mesajlarınız
Forumun əsas səhifəsi » Edebiyyat

Yeni mövzu aç   Cavab göndər
Okuduğunuz kitap.. Səhifə 1, 2, 3  Sonrakı
Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu  
Müəllif Mesaj
Ahdes
Duygusal
Duygusal

Daxil ol: Jan 04, 2007

50447.3 Xal

MesajGöndərilib: Ş. Mar. 03, 2007 12:44 pm    Mesaj mətni: Okuduğunuz kitap.. Sitatla cavab ver

Çok okuyan bir millet değiliz malum...ama ben okumaya çalışıyorum. Okuduğunuz veya okumakta olduğuz kitapları ufak yorumlarla yazarsanız sevinirim.

Benim şu an okudugum kitap
Üstün Dökmen:İletişim çatışmaları ve EMPATİ
Bu kitapta öncelikle insanlararası iletişimle ilğili bilğiler veriliyorBu bilgiler,hem çocukların eğitiminde yararlı olabiliyor,hemde ailede farklı ortamlarda görülen çatışmaların çözümüne ışık tutabilecegini düşünüyorum..
Psikolejiye ilğisi olanlara tavsiye ederim
Əvvələ qayıt
İstifadəçi mə`lumatlarına bax Xüsusi mesaj göndər
Ahdes
Duygusal
Duygusal

50447.3 Xal

MesajGöndərilib: Ş. Mar. 03, 2007 11:33 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

kimsenin okudugu bir kitap yok mu Confused
Əvvələ qayıt
adem52
Fəal İstifadəçi
Fəal İstifadəçi

Daxil ol: Jan 17, 2007
Şəhər/ölkə: ordu fatsa istanbul türkiye
9710.7 Xal

MesajGöndərilib: B. Mar. 04, 2007 4:14 am    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

benim yoooooooooooook şu an yok tabi
okuyunca yazarım
yesterday
Fəal İstifadəçi
Fəal İstifadəçi

Daxil ol: Feb 14, 2007

5808.1 Xal

MesajGöndərilib: B.e. Mar. 05, 2007 4:44 pm    Mesaj mətni: Re: Okuduğunuz kitap.. Sitatla cavab ver

mystrey yazıb:
Çok okuyan bir millet değiliz malum...ama ben okumaya çalışıyorum. Okuduğunuz veya okumakta olduğuz kitapları ufak yorumlarla yazarsanız sevinirim.

Bu kitapta öncelikle insanlararası iletişimle ilğili bilğiler veriliyorBu bilgiler,hem çocukların eğitiminde yararlı olabiliyor,hemde ailede farklı ortamlarda görülen çatışmaların çözümüne ışık tutabilecegini düşünüyorum..

Üstün Dökmenin İletişim çatışmaları ve empati kitabını okudum ve daha sonra iletişimle ilgili 9 eylül üniversitesinin rektörlüğünde Üstün Dökmen'in vermiş olduğu bir konferansada katıldım, mola esnasında izleyicilere kitabını imzalıyordu ve ben kitabını daha önceden alıp okumuştum. Elimde onun kitabı olmadığı halde ona bir konuda soru sormak istiyordum kuyruğa girdim. Sıra bana gelince kafasını benim arkamda sırada bekleyen ve elinde onun kitabı olan şahsa doğru çevirdi ve sorduğum soruyu duymadı bile...
Seminer boyuncada hep kendi kendini övdü durdu...
Ve ben o gün öğrendim ki kitap yazmak başka, bilgili olmak bambaşka ve bildiklerini yaşama geçirebilmek çok başka şeyler...

Şu anda seninde ilgini çekebilir diye düşünüyorum, Nasıl yazar olunur? diye bir kitap okuyorum, Türk ve dünya tarihindeki önemli yazarları inceliyor, İtibar yönetimi isimli bir kitap var okuduğum oradada bu gün ve gelecekteki büyük şirketlerin tüketiciler ve kamuoyu nezdindeki itibarları ve bu konuda yapması gerekenler anlatılıyor ancak elimde okuduğum en ilginç kitabın adı 'ismail' Dün akşam ilk yüz sayfasının okudum eğer yazarı deli değilse gerçekten çok ilginç bir kitap (dünyayı gerçekten kurtarmak isteyenler için telefon numarası bile vermişler )

Senin yazdığın deneme türündeki yazılarınıda ilgiyle okuyorum, çalışırsan başarırsın...
Əvvələ qayıt
Elif
Decel Şirine
Decel Şirine

Daxil ol: Feb 21, 2007

93508.8 Xal

MesajGöndərilib: B.e. Mar. 05, 2007 4:45 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Ben okuyamıyorum kaç zamandır. Okumayı çok seviyorum ama bu internet engelliyor beni :(
Əvvələ qayıt
Ahdes
Duygusal
Duygusal

50447.3 Xal

MesajGöndərilib: B.e. Mar. 05, 2007 8:11 pm    Mesaj mətni: Re: Okuduğunuz kitap.. Sitatla cavab ver

yesterday yazıb:
mystrey yazıb:

Üstün Dökmenin İletişim çatışmaları ve empati kitabını okudum ve daha sonra iletişimle ilgili 9 eylül üniversitesinin rektörlüğünde Üstün Dökmen'in vermiş olduğu bir konferansada katıldım, mola esnasında izleyicilere kitabını imzalıyordu ve ben kitabını daha önceden alıp okumuştum. Elimde onun kitabı olmadığı halde ona bir konuda soru sormak istiyordum kuyruğa girdim. Sıra bana gelince kafasını benim arkamda sırada bekleyen ve elinde onun kitabı olan şahsa doğru çevirdi ve sorduğum soruyu duymadı bile...
Ve ben o gün öğrendim ki kitap yazmak başka, bilgili olmak bambaşka ve bildiklerini yaşama geçirebilmek çok başka şeyler...

Şu anda seninde ilgini çekebilir diye düşünüyorum, Nasıl yazar olunur? diye bir kitap okuyorum, Türk ve dünya tarihindeki önemli yazarları inceliyor, İtibar yönetimi isimli bir kitap var okuduğum oradada bu gün ve gelecekteki büyük şirketlerin tüketiciler ve kamuoyu nezdindeki itibarları ve bu konuda yapması gerekenler anlatılıyor ancak elimde okuduğum en ilginç kitabın adı 'ismail' Dün akşam ilk yüz sayfasının okudum eğer yazarı deli değilse gerçekten çok ilginç bir kitap (dünyayı gerçekten kurtarmak isteyenler için telefon numarası bile vermişler )

Senin yazdığın deneme türündeki yazılarınıda ilgiyle okuyorum, çalışırsan başarırsın...

teşekkürederim takipeden birinin oldugunu bilmek beni mutlu etti..birazda karamsarlıga kapılmaya başlamıştım.. :(
tavsiye ettiğin kitapları mutlaka okuyacagım.hatta bu konular hakkında fikir teatisinde bulunabilecegimizi düşünüyorum..yalnız kitapların yazarlarını belirtmemişsin..ben bu isimlerlede bulurum ama yinede yazar ismi alırsam memnun olurum..
bende sizin anlatım tarzınızı beğeniyorum..yorumlarınızda akılcı ve bilğilendirici..
Əvvələ qayıt
yeshu
Azeri.net Sevdalısı
Azeri.net Sevdalısı

Daxil ol: Oct 13, 2006
Şəhər/ölkə: Yerixo
26328.2 Xal

MesajGöndərilib: B.e. Mar. 05, 2007 9:46 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

işim gereği o kadar çoookkkk şey okuyorum ki... bazen okumak yıldırıyor beni... hele hele zevk için okumaya başladığım kitapları da düzeltmeye başlayınca, iş çığrından çıkıyor...

'Global Gods' (Küresel Tanrılar) diye bir kitabı okumaya çalışıyorum... İnceleme türü... kolay gelsin...
Ahdes
Duygusal
Duygusal

50447.3 Xal

MesajGöndərilib: B.e. Mar. 05, 2007 9:56 pm    Mesaj mətni: Re: Okuduğunuz kitap.. Sitatla cavab ver

mystrey yazıb:
yesterday yazıb:
mystrey yazıb:

teşekkürederim takipeden birinin oldugunu bilmek beni mutlu etti..birazda karamsarlıga kapılmaya başlamıştım.. :(
tavsiye ettiğin kitapları mutlaka okuyacagım.hatta bu konular hakkında fikir teatisinde bulunabilecegimizi düşünüyorum..yalnız kitapların yazarlarını belirtmemişsin..ben bu isimlerlede bulurum ama yinede yazar ismi alırsam memnun olurum..
bende sizin anlatım tarzınızı beğeniyorum..yorumlarınızda akılcı ve bilğilendirici..

Bende zevkle kitaplarını okudum bir yazarla ilgili bir anımı anlatayım
mesleğimlede alakalı oldugu için prof.dr Kemal Çakmaklının kitaplarını herzaman zevkle okumuşundur..Kitaplarındaki çocuk yetiştirmeyle ilgili her öğretisini harf harf dimagıma cizmeye çalıştıgım kemal beyle 1 gün tanışma fırsatını yakın bir akrabamızın çocuğuyla ilgili sorun dolayısıyla tanımış oldum..bunuda ona ben tavsiye etmiştim.
Kemal bey in kadiköydeki evine ziyarete gittik.randevu alarak bendeki heyecanı tarif dahi edemem..ben onu kitaplarındaki ruhuyla hayal etmiştim..şunu belirtmedende geçemiyecegim.hayatımda bir evde görebilecegim en çok kitabıda ogün görmüştüm..
Ogünki görüşmeden sonra şunu anladım başkalrını gözünde idol yapmayacaksın kendinin idolü kendin olacaksın..yesterday ın dediği gibi kitap yazmak önemli deyil eger onu kendi yaşamınıza uygulayabiliyorsanız o zaman başarıya ulaşmışınız demektir
Əvvələ qayıt
yesterday
Fəal İstifadəçi
Fəal İstifadəçi

5808.1 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. Mar. 06, 2007 11:58 am    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Nasıl yazar olunur? Enver Aysever ( Daha önce hiç adını duymamıştım, kitapçıda ilgimi çekti ve aldım, yazmayı seven ve düşünenler için önerilir )

İtibar yönetimi (Salim Kadıbeşegil) Kapitalizmin hunharca geliştiği dünyamızda insanların artık şirketlerden sosyal alanlardada faaliyet göstermesi gerektiğini anlatan bir kitap

İsmail (Daniel Quinn) Dün gece sabah 04 00'e kadar elimdeydi ve bu gün yazılanları okurken yeshu'nun bir cümlesi beni kitaba götürdü.
'Doğru insan yok, bir kişi bile... yasak meyveyi yediğimiz o günden beri...)
Kitapta tarım toplumuna geçiş süreci ile insanın nasıl bir evrim geçirdiği ve yasak meyveyi yediği günden beri alanlar tarafından (alanlar ve bırakanlar olarak insan neslini iki guruba ayırıyor, alanlar tarım toplumuna geçip doğanın dengesini bozmaya başlayanlar, bırakanlar ise doğanın kendi dengesinde diğer canlılar gibi yaşayanlar) dünyanın nasıl yok edilmeye başlandığını anlatıyor....

Ama ben şu an okuduklarımızın dışında sizin ve diğer forum üyesi arkadaşların önerecekleri kitaplar varsa onlarıda öğrenmek ve alıp okumak isterim... Sizde iz bırakan kitap yada kitaplar var mı?
Mesela Az Seçilen Yol (Scott Pek ) Sevgiye çok farklı bakan bir kitap yazmış, mutlaka okunmalı...
Roman olarak Anna Karenina'yı ve Sefilleri okumamış olmayı bir eksiklik gibi görürüm. Sizin bu şekilde değerlendirdiğiniz ve önereceğiniz kitaplar ?
Əvvələ qayıt
Ahdes
Duygusal
Duygusal

50447.3 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. Mar. 06, 2007 12:24 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

yesterday yazıb:
Nasıl yazar olunur? Enver Aysever ( Daha önce hiç adını duymamıştım, kitapçıda ilgimi çekti ve aldım, yazmayı seven ve düşünenler için önerilir )

İtibar yönetimi (Salim Kadıbeşegil) Kapitalizmin hunharca geliştiği dünyamızda insanların artık şirketlerden sosyal alanlardada faaliyet göstermesi gerektiğini anlatan bir kitap

İsmail (Daniel Quinn) Dün gece sabah 04 00'e kadar elimdeydi ve bu gün yazılanları okurken yeshu'nun bir cümlesi beni kitaba götürdü.
'Doğru insan yok, bir kişi bile... yasak meyveyi yediğimiz o günden beri...)
Kitapta tarım toplumuna geçiş süreci ile insanın nasıl bir evrim geçirdiği ve yasak meyveyi yediği günden beri alanlar tarafından (alanlar ve bırakanlar olarak insan neslini iki guruba ayırıyor, alanlar tarım toplumuna geçip doğanın dengesini bozmaya başlayanlar, bırakanlar ise doğanın kendi dengesinde diğer canlılar gibi yaşayanlar) dünyanın nasıl yok edilmeye başlandığını anlatıyor....

Ama ben şu an okuduklarımızın dışında sizin ve diğer forum üyesi arkadaşların önerecekleri kitaplar varsa onlarıda öğrenmek ve alıp okumak isterim... Sizde iz bırakan kitap yada kitaplar var mı?
Mesela Az Seçilen Yol (Scott Pek ) Sevgiye çok farklı bakan bir kitap yazmış, mutlaka okunmalı...
Roman olarak Anna Karenina'yı ve Sefilleri okumamış olmayı bir eksiklik gibi görürüm. Sizin bu şekilde değerlendirdiğiniz ve önereceğiniz kitaplar ?

Kitapları not ettim bugün çarşıya çıkınca bakacagım .bulurum inşallah.
Anna Karenina ve sefilleri ben okudum tavsiye ederim okuyunuz..
Türk ve dünya klasikleri için üniversitede hocamış şöle demişti.
''Çocuklar kitap okumayı seviyorsanız bunu ilk öncelikle klasiklerle başlayın..Klasik eserlerde karakterler ne kadar kötü olursa olsun sonuçta mutlaka dogru yaşar..insan psikolejisini en iyi anlatan eserlerdir..Bkın insan hayatta böyle şeylerde yaşayabilir ve sonuçlarıda bu oluru güzel gösteren eserlerdir..'' demişti
bende yapmaya çalıştım ama bazı eserler gerçekten çok agır sırf okumuş olmak içinde okumayı sevmiyorum..kitabın birazda beni sürüklemesini istiyorum..
bir çok kitaba başlayıpda bırakmışlığımda vardır bu sebepten..
size kitap tavsiyesinde bulunayım ama bana geliyorki siz benden daha çok okumuşsunuzdur..
hitlerin kendi hayatını kaleme aldıgı KAVGAM okudugum bir kitaptır ilğinizi çekerse tavsiye ederim..
Əvvələ qayıt
yesterday
Fəal İstifadəçi
Fəal İstifadəçi

5808.1 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. Mar. 06, 2007 12:29 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Şaşkınlığımı bağışla ama senin böyle bir kitabı tavsiye edebileceğini hiç düşünmemiştim. O kitabı yarıya kadar okudum hala evde bir yerlerde sürünüyor fırsat buldukça beş-on sayfa okumaya çalışıyorum. Ama bu kitabın seni neden bu kadar etkilediğini yada bu kitabın sana ne verdiğini doğrusu anlayamadım.
Əvvələ qayıt
Ahdes
Duygusal
Duygusal

50447.3 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. Mar. 06, 2007 12:42 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

yesterday yazıb:
Şaşkınlığımı bağışla ama senin böyle bir kitabı tavsiye edebileceğini hiç düşünmemiştim. O kitabı yarıya kadar okudum hala evde bir yerlerde sürünüyor fırsat buldukça beş-on sayfa okumaya çalışıyorum. Ama bu kitabın seni neden bu kadar etkilediğini yada bu kitabın sana ne verdiğini doğrusu anlayamadım.

Benim tavsiye etmem bu kitabın mükemmel oldugunun göstergesi deyildir .ben eleştirmende deyilim.benim belittiğim bir olgu vardı orda ilginizi çekerse dedim..tarihte bu kadar zulum yapmış bir karakterin hayatının ilğinç olabilecegini düşünen alsın okusun..hep bize dogru gelen türlerimi okumalıydık sizce..
sıkıcı bir kitap oldugunuda inkar edemem ama çocuklugundan itibaren bir insanın yaşam hikayesi var bu kitapta..ruhun ne kadar kötüleşebileceginin en güzel göstergesi deyilmi sizce.ben söylerim tercih eden alır okur
Əvvələ qayıt
yeshu
Azeri.net Sevdalısı
Azeri.net Sevdalısı

Daxil ol: Oct 13, 2006
Şəhər/ölkə: Yerixo
26328.2 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. Mar. 06, 2007 1:23 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Başka uluslara bakışımdaki kızgınlık dokusu birinin dikkatini çekmiş ki, bana Kavgam'ı hediye etmişti... Okuduktan sonra bu kitabı neden bana hediye ettiğini anladım... Okuyup da 'kızgınlığın' nasıl 'hastalık' haline gelebileceğini iyice görmem içindi bu kitap... İblis'in yeryüzünde Hitler'in bedeninde cisimleştiğini ve cisimleştiği kişi olan Hitler (nam-ı diğer, 19. yüzyıl Firavunu) aracılığıyla kötülük tohumlarını nasıl ektiğini (önce düşüncel sonra fiziksel) çok net anladım. Kötülüğün 1. sayfadaki dozu, son sayfalarda kovalarla dökülüyordu. Evet... herkes bu kitabı okumalı... Korkuyu, acımasızlığı, hastalığı, sapkınlığı, korkaklığı, vahşeti ve yaşamını İblis'e adamanın ne demek olduğunu anlamak için okunmalı.
yesterday
Fəal İstifadəçi
Fəal İstifadəçi

5808.1 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. Mar. 06, 2007 2:51 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Okuduğum yerlerden aklımda kalan hiçte boş bir adam değil ve çocukluğunda çektiği sıkıntılar, başlangıçta yahudiler hakkında hiç bir önyargısı yokken zamanla bunu bir nefrete dönüştürmesi, çok zor şartlar altında çalışması ve yaşaması, siyasi gelişmeleri çok yakından takip etmesi ve çok okuması...
Sanırım kitap benim bıraktığım yerden sonra ilginçleşiyor ve bu kitabı okurken kendi kendime garip bir tepki verdim ve niye bunu okuyarak zaman kaybediyorum ki dedim ve gittim Atatürk'ün 'nutku'nu elime aldım okumaya başladım...

Ama anladığım kadarıyla bir şeyleri kaçırmışım, uyarınız için ikinizede teşekkür ederim, bu akşam elimde 'kavgam' olacak ve o kötü adamı tarihin karanlık sayfalarında yakalayıp, bıraktığım yerden incelemeye devam edeceğim...
Əvvələ qayıt
Ahdes
Duygusal
Duygusal

50447.3 Xal

MesajGöndərilib: C.a. Mar. 08, 2007 1:57 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Dün akşam bir kitaba başladım.Carpe Diem=Da Vinci'nin not defteri
kitaba yeni başladıgım için yorumlarımı kitap bitiminde sunacagım
kitabın son sayfasındaki yazı çok hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim..
---------------
kitabı son sayfasından okumaya başlayan kitap okuruna not:
beni oku!
içimdeki gölgeler aydınlansın.
beni oku!
ben okundukça kitap
sen okudukça insansın Yeri Var Yeri Var
Əvvələ qayıt
Mesajları göstər:   
Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun əsas səhifəsi » Edebiyyat Bütün saatlar GMT + 5 Saat
Səhifə 1, 2, 3  Sonrakı
1 səhifə (Cəmi 3 səhifə)

Keç:  
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlara cavab verə bilməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlarınızı düzəldə biməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlarınızı silə bilməzsiniz.
Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.