| Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu |
| Müəllif |
Mesaj |
Azerbaycanli CEO

Daxil ol: Apr 02, 2004 Mesajlar: 1425 Şəhər/ölkə: Azerbaycan.info 32724.7 Xal
|
Göndərilib: ç.a. Apr. 18, 2006 7:16 pm Mesaj mətni: Azerbaycanda Eğitim, Azerbaycanda üniversite okumak |
|
|
Merhaba!
Azerbaycanda üniversite eğitimi almak için son yıllarda ülkemize çok sayıda Türkiyeli kardeşlerimiz gelmektedir. Bu konuyu Türkiyede oturan ama Azerbaycanda üniversite eğitimi almak isteyenler için açtım. Burada kafanıza takılan sorularınızı bize sora bilirsiniz. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
sgk23 Yeni Forumçu

Daxil ol: May 07, 2006 Mesajlar: 1
1.0 Xal
|
Göndərilib: çər. May 10, 2006 2:30 pm Mesaj mətni: Selam |
|
|
| Selam arkadaşım.Ben Türkiyede İstanbulda okumaktayım.Ben Geçen yıl Azerbaycan'a gelecektim ama araştırdım ve Azerbaycanda okuyan kişilerin yaptığı bir site var orada araştırdım Türkler pek sevilmiyomuş Azerbaycanda ve Rüşvet olayı çokmuş Azerbaycanda. Beni bu kouda aydınlatırsanız sevinirim Daha detyalı biligi yanii.... |
|
| Əvvələ qayıt |
|
gokhan1278 Yeni Forumçu

Daxil ol: May 07, 2006 Mesajlar: 1
1.0 Xal
|
Göndərilib: B. May 21, 2006 5:38 pm Mesaj mətni: |
|
|
Bende geçen sene azerbaycana gittim,bu yaz ise okumak için gideceğim.Fakat aklıma takılan bir sürü soru var.Oradaki okulların türü,eğitim düzeyleri.Bide arkadasın dediği gibi okullarda Türkler sevilmiyomu acaba ??  |
|
| Əvvələ qayıt |
|
kahraman90 Yeni Forumçu

Daxil ol: May 21, 2006 Mesajlar: 4
1.0 Xal
|
Göndərilib: çər. May 24, 2006 4:26 pm Mesaj mətni: |
|
|
| Birileri şu konuya acıklık getirsin cok meraketiim .... |
|
| Əvvələ qayıt |
|
owen20 General

Daxil ol: Apr 03, 2004 Mesajlar: 281 Şəhər/ölkə: AZE TOVUZ 337.1 Xal
|
Göndərilib: Ş. İyul 08, 2006 10:38 pm Mesaj mətni: Re: Selam |
|
|
| sgk23 yazıb: |
| Selam arkadaşım.Ben Türkiyede İstanbulda okumaktayım.Ben Geçen yıl Azerbaycan'a gelecektim ama araştırdım ve Azerbaycanda okuyan kişilerin yaptığı bir site var orada araştırdım Türkler pek sevilmiyomuş Azerbaycanda ve Rüşvet olayı çokmuş Azerbaycanda. Beni bu kouda aydınlatırsanız sevinirim Daha detyalı biligi yanii.... |
salam necesiniz vallah turkleri sevmek meselesine o qeder qarisham bilmerem amma menim fikrimce lede pis qarsihlamirlar burda turkleri..amma qaldi ki rushvete onuda pis qarshilamirlar..mesele men getmegim getmedim ))) axirda 200$ verdim bir smestire sevirem de bizim unversiteti ayraport qiymetinedir imtahan zacot qayib (MB) )))) _________________ calishin ki,sevilesiniz..... |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Lf1907 Yeni Forumçu

Daxil ol: May 27, 2006 Mesajlar: 9
1.0 Xal
|
Göndərilib: çər. İyul 12, 2006 2:15 am Mesaj mətni: |
|
|
| ordaki ünileri YÖK tanıyor mu? |
|
| Əvvələ qayıt |
|
azeriguL Yeni Forumçu

Daxil ol: Jun 03, 2006 Mesajlar: 1
1.0 Xal
|
Göndərilib: B.e. İyul 24, 2006 5:45 pm Mesaj mətni: |
|
|
| salam sizin sualınıza bele cavab vere bilerem ki türk telebeler Azerbaycan üniversitetlerine geldikde bezilerini özlerini cox yüksekden aparırlar ele bil ki alcaq dagları onlar yaradıb,ona göre bezen problemler cıxır,ve ya bezen Azerbaycanda oxuya-oxuya bize hakaretler ederler.men özum sahidem bizim institutda bele türk oglanlar varıydı 4 dene.yaman özlerinden çıxmışdılar.ama bizim oglanlar onları özlerine getirdi.türkler sevilmir deye birşey yoxdur.her milletin pisi de var yaxşısı da.bunu hec kim deye bilmez.ama getdiyiniz yerde özünüze hörmet qazansanız problem olmayacaq,eksine sevileceksiniz. qaldi ki rüşvet meselesine rüşvet ele türkiyenin özunde de var.oxumayan telebe rüşvet verir.eger men oxuyuramsa biliyim varsa muellimin menden rüşvet almaga iştiyarı yoxdu.men özüm şexsen esas fenlerimin hamsını oxuyuram özüm de qiymetimi alıram ADİU kimi universitetde.müellimlerin de hörmeti var mene çünki bütün derslerde otururam,hemişe de hazıram.eger telebe oxuyursa o rüşvet vermir müellim özü onun qiymetini yazır.istisna müellimler de var düzdü.ama inşallah ele alçaq insanlar hec bir telebeye rast gelmez. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Galiev Yeni Forumçu

Daxil ol: Aug 25, 2006 Mesajlar: 2
1.0 Xal
|
Göndərilib: C. Avq. 25, 2006 4:35 pm Mesaj mətni: |
|
|
azerbaycana gitmeyi bende düsünüorum fakat benm bi kz akadasim odan azeri bana dediğine gore yasamak cok kolaymis orda 20dolara ev kirasi varms en ii evler fyati 5bn dolarmis cebnde 100 dolari olan zengn sayiliormus hzmetci gnluk 1 dolarmis gercekciliği varmi bnlarin ben türkiede yasiorum fakt crimea respublukasından gctum burlara babam cerkez annem tatar ona bakılırsa turkıede kım kımı sevıo bellı değilki ayak uydurabıldıkten yukardakı akadasın dedııği gbin kendini trukieye gelmis alman gbi azrebaycana gtmis yuksek biri olarak grrsen tabıkı sevılmessın
herkese ii gnler saglıcakla kalın... |
|
| Əvvələ qayıt |
|
sadece Yeni Forumçu

Daxil ol: Jul 30, 2005 Mesajlar: 4
3.0 Xal
|
Göndərilib: B. Okt. 29, 2006 7:00 am Mesaj mətni: |
|
|
5 senedir pedegoji universitesi ögrencisi bir türk olarak, biraz olsun bilgi sahibi olduguma inanıyor ve sıkca sorular sorulara dilim döndügünce cevap vermek istiyorum.. en azından bundan sonra buraya gelip, okumak isteyen arkadaslara biraz ışık tutar yazdıklarım...
1,oncelikle azerilerin turkleri sevmedigi yalan bunu bilesiniz.. kendini bilmez bi kac turkun uyum gosteremedi icin yazdıgı asılsız seylerdir bunlar..
2, rusvet kapısı acık ama verip vermemek sizin vicdan ve gayretinize kalmıs...
3, YÖK tarafından tanınan ve denklik verilen universiteler zaten basvuru kılavuzunun arkasında yazıyor..(lutfen bu konuda dikkatli olun ve ekstra bi arastırma yapın)
4,yasam sartlarının turkiyeye gore biraz daha ucuz oldugunu düsünürseniz sizin icin bi artı olabilir bu... ev kiraları,evin tamiri, semti ve merkeze olan yakınlıgına gore (2 yada 3 odalı ve butun evler esyalı) 250-400 dolar arası.. gıda ucuz, giyim 3 asagı 5 yukarı aynı,ulasim cok ucuz...(su,telefon(sehirici) ve dogalgaz turkiyeye nazaran neredeyse bedava elektirik ucuz)
5,burada universiteler biraz farklı.. bir ornekle acıklamaya calısırsak bizdeki egitim fakultesi burada pedegoji universitesi olmus matematik ügretmenligi bolumu ise fakulte.. yani bolum yok en alt birimi fakulteler olusturuyor... ve bu universitelerin ikincisi bulunmuyor bakude.. yani tek bir fen-edebiyat,egitim ve tıp fak. var... her universite aslında bizim bildigimiz tek bir fakulteden olusuyor..
6,universitelerde egitim gercekten kaliteli ama sosyal yasam sıfır. fun club,cafe,kampüs,konser ve etkinlikler malesef yok. tek sosyaliteniz arkadas cevreniz ve hayal gucunuz.. bunun dısında lise yasamına bi anlamda devam edeceksiniz,tek fark aileden ayrı bir evde ogrenci hayatı yasamanız
son olarak sahsi fikrim,eger sadece geleceginizi düsünecek ve okumak icin gelinecekse baküde okumanızı tavsiye ederim...
detaylı bilgi icin msn ve e-mail adresim: senolcoban@hotmail.com |
|
| Əvvələ qayıt |
|
denizz Yeni Forumçu

Daxil ol: Oct 03, 2005 Mesajlar: 18
83.1 Xal
|
Göndərilib: C.a. Noy. 16, 2006 2:18 am Mesaj mətni: |
|
|
arkadaşlar benim için YÖK'ün denkliği olmasa da olur.
daha sonra yök denklik sınavına girerek kazanabilirim.
ben ne olursa olsun orada okumak istiyorum.
okuyan arkadaşlar var bana aylık 400 dolar harcarsın dediler maalesef buna gücümüz yetmeyeceğinden gelemedim.
iç mimarlık okuyacağım orada.bu bölümü istemiyorum aslında eczacılık veya bilgisayarm mühendisliği istiyorum.
ama bu bölümden başka seçenek sunmadılar bana.
diğer bölümlerin denklikleri yok zaten eczacılık..v.s.
benim için denklik inanın önemli değil
ne kadara gelirim?
aylık ne kadar masrafım olur?
bana yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı?
msn & mail:
Sadece qeydiyyatlı istifadeçiler görebiler. |
telefon:
+9 0543 826 83 46
yardımlarınızı bekliyorum... |
|
| Əvvələ qayıt |
|
voneuch Yeni Forumçu

Daxil ol: Jan 25, 2007 Mesajlar: 6
1.0 Xal
|
Göndərilib: C. Yan. 26, 2007 12:32 am Mesaj mətni: |
|
|
| azerbaycanda okumak istiorum ama hiç de ii şeyler duymadım haklarında bizi sevmedikleri bütün sitelerde yayılıo ne kadar doğru birde eğitim nasıl yaşamak için ne kadar paraya ihtıyacım var beni bilgilendirirseniz sevinirim... |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Aygun Yeni Forumçu

Daxil ol: Apr 10, 2004 Mesajlar: 195
3061.2 Xal
|
Göndərilib: C. Yan. 26, 2007 12:54 am Mesaj mətni: azerbaycan tehsil |
|
|
| voneuch yazıb: |
| azerbaycanda okumak istiorum ama hiç de ii şeyler duymadım haklarında bizi sevmedikleri bütün sitelerde yayılıo ne kadar doğru birde eğitim nasıl yaşamak için ne kadar paraya ihtıyacım var beni bilgilendirirseniz sevinirim... |
Azərbaycanda Türklərə qarşı heç nə yoxdu. Bəziləri gic gic işlərlə məşğul olur onlardan nefrət edir xalq. Yoxsa bütün Türklərdən deyil. Təhsill getdikcə yaxşılaşır. Aylıq nə qədər pula ehtiyacın olacağı isə tamamilə sənə bağlıdı. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
toletto Yeni Forumçu

Daxil ol: Jan 29, 2007 Mesajlar: 11 Şəhər/ölkə: sheki istanbul 1.0 Xal
|
Göndərilib: çər. Yan. 31, 2007 7:51 pm Mesaj mətni: |
|
|
salam.men de bi azerbaycanliyam. ozum istanbulda okuyuram. menim tanidigim biri var bu rda azerbaycan da oxumaq isteyir. mewnden sorusdu ki azerbaycan da universiteler yabancilar ucun yeni turkler ucun odenislidir yoxsa yox. odenisli ise ne qeder. men 2000 doalr zad esittmisdim. ama daha deqiq bi melumati olan varsa yazsin bi xais edirem.
meselen BDU da normal fakulte.iktisadiyat kimmi bi sey deyek |
|
| Əvvələ qayıt |
|
kaygisiz Yeni Forumçu

Daxil ol: Feb 02, 2007 Mesajlar: 1
1.0 Xal
|
Göndərilib: C. Fev. 02, 2007 9:22 pm Mesaj mətni: |
|
|
Arkadaşlar üniversitelerde verilen çok çeşitli diplamalar var,örneğin;
Bacherol: BSc bu lisans eğitim düzeyini gösteriyor, TR deki fakülte mezunlarıda bu seviyededirler. Bunlara BEng denir.Avrupa genelinde Odaya kayıt olamazlar.
Chartered Eng: Bunlar almanyadaki dipl. derecesi gibidirler. 180 ECT yi 3-4 alılar. Bütün dünyada BSc+Master yapmış sayılırlar. İngilterede ve avrupa genelinde odaya kayıt olabilirler.
Incorpareted Eng: Bu bzim Teknoloji mühendisliği olsada TR deki ve almanyadaki şartlara pek uymamaktadır. Almanyada uygulama mühendislerine FA Ing. denir. Onlarda 2-3-4 yıl gibi okuma seçeneklerine sahiptirler. 4 yıl okuyanlar dipl derecesine sahiptir.
Yani yurt dışında bir üniversiteye gitmeden önce alacağınız diplamanın derecesini ve uluslararası geçerliliğini iyi araştırın,Türkiyedeki hemen hemen bütün ünüversiteler ERASMUS üyesi Avrupa Birliği ülkeleri tarafından tanınan üniversitelerdir gideceğiniz üniversitelerin bu özelliği varmı iyi araştırın derim. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
idris Yeni Forumçu

Daxil ol: Jul 08, 2006 Mesajlar: 6
1.0 Xal
|
Göndərilib: C. Fev. 09, 2007 9:21 pm Mesaj mətni: |
|
|
Azerbaycan da tahsil nazırlığından burslu olarak 2 yıl tahsil aldım. Ve ben mem nun kaldım. Tahsili çok iyi.Fakat burada şöyle bir sıkıntı sizi bekliyor. Eğitim için resmi yollardan gelmelisiniz. MEB yada YÖK tarafından gelirseniz sıkıntı yok gayri resmi olarak kendiniz gidip kayıt olursanız daha sonra türkiye de denklik sorunu yaşarsınız ve denklik sınavına girmelisiniz. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
|