Downloads
AZƏRİ MP3
Forums
F O R U M
chat
C H A T
sevgi
TV
video
VİDEO
radio
RADİO
ekart
OYUN
sevgi
ZengimCELL
|
Azeri.net: Forum

:: Mövzu - Orucun hikmətləri
ç.S.S.
ç.S.S.
Axtar
Axtar
İstifadəçilərin siyahısı
İstifadəçilərin siyahısı
İstifadəçi qrupları
İstifadəçi qrupları
Şəxsi mə`lumat
Şəxsi mə`lumat
Giriş
Giriş
Xüsusi mesajlarınız
Xüsusi mesajlarınız
Forumun əsas səhifəsi » Mənəviyyat

Yeni mövzu aç   Cavab göndər
Orucun hikmətləri
Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu  
Müəllif Mesaj
Azerbaycanli
CEO
CEO

Daxil ol: Apr 02, 2004
Şəhər/ölkə: Azerbaycan.info
32686.7 Xal

MesajGöndərilib: C.a. Sen. 20, 2007 2:48 pm    Mesaj mətni: Orucun hikmətləri Sitatla cavab ver

Orucun hikmətləri

Oruc, eyni zamanda maddi və mənəvi pəhrizdir. Nəfs öz istəklərinə uyğun qidalandıqca insanın mədəsinə zərər vurur və halal-haram demədən hər şeyi yedikcə onun mənəvi həyatını zəhərləyir. Belə olduğu təqdirdə, qəlbə və ruha itaət etmək, onları mənəvi qida ilə təmin etmək nəfsə çətin gəlir və insanın idarə edilməsi tamamilə nəfsin əlinə keçir. Oruc isə nəfsi əmrə itaət etməyi öyrədir. Nəfsindən qurtulan insan axirətini daha çox düşünür.

Ramazan ayının ən böyük əhəmiyyətindən biri də orucun nəfsin qürurunu sındırmasıdır. Aclığa məhkum olunan nəfs əmrə riayət edərək Allahı (c.c.) tanımağa məcbur olur.
Allah (c.c.) ilə nəfs arasında belə bir dialoq olub: Cənabi Haqq (c.c.) nəfsə dedi: “Mən kiməm, sən kimsən?” Nəfs cavab verdi: “Mən mənəm, sən sənsən!” Allah (c.c.) nəfsə əzab verdi, cəhənnəmə atdı və yenə soruşdu: “Mən kiməm, sən kimsən?” Nəfs yenə cavab verdi: “Mən mənəm, sən sənsən!” Allah (c.c.) ona yenə əzab verdi, ancaq nəfs qürurundan vaz keçmədi. Sonra Allah (c.c.) ona aclıqla əzab verdi. Eyni sual bir daha soruşulduqda nəfs: “Sən mənim Rəbbimsən, mən sənin aciz bir qulunam”, - dedi.

Zaman.az

I Love Azeri.net

Forumda siqaret çəkmək qəti qadağandır.
Əvvələ qayıt
İstifadəçi mə`lumatlarına bax Xüsusi mesaj göndər
Mesajları göstər:   
Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun əsas səhifəsi » Mənəviyyat Bütün saatlar GMT + 5 Saat
1 səhifə (Cəmi 1 səhifə)

Keç:  
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlara cavab verə bilməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlarınızı düzəldə biməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlarınızı silə bilməzsiniz.
Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.