|
| Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu |
| Müəllif |
Mesaj |
Azerbaycanli CEO

Daxil ol: Apr 02, 2004 Mesajlar: 1426 Şəhər/ölkə: Azerbaycan.info 32773.0 Xal
|
Göndərilib: C.a. Sen. 20, 2007 2:50 pm Mesaj mətni: Oruc tutan insan |
|
|
Oruc tutan insan
Imtiyazli bir mükafata haqq qazanir. Peygəmbər Əfəndimiz (s.a.s.) , Allahin “Oruc Mənim üçündür, onun əvəzini Mən verəcəyəm” (Buxari, savm) buyurdugunu xəbər verir.
Arzularindan iradi olaraq uzaq durmaqla iradəsini tərbiyə edər.
Acliq və susuzluga tab gətirərək dözüm və səbri artar
Öz sonsuz istək və zövqlərini cilovlayar, insanlar arasinda narahatçiliga səbəb olan davranislardan əl çəkər.
Dilini pis və çirkin sözlərdən qoruyar. Peygəmbər Əfəndimiz (s.a.s.) “Əgər biri sizə satasmaq və ya sizinlə dalasmaq istəsə, “Mən orucluyam” deyin.” (Müslim, siyam, 163) buyurmusdur.
Özündən daha çox ehtiyac içində olanlarin halini anlayar və onlarin sixintilarini aradan qaldirmaq üçün əlindən gələni əsirgəməz
Inanaraq və qarsiligini sadəcə Allahdan gözləyərək oruc tutdugu və bu səbəblə geçmis günahlarinin bagislanacagini bildiyi üçün bundan sonraki həyatinda özünə tərtəmiz bir səhifə açar, özünü pisliklərdən, günahlardan uzaq tutar.
On bir ay boyunca yasadigi gündəlik həyatinin nizamini dəyisdirə bildiyini görər, beləcə özünü də yaxsi və gözəl seylərə dogru istiqamətləndirə biləcəyini qavrayar.
Zaman.az _________________ Azeri.net Ailəsi --->Ekart -- Xəbərlər -- MP3 -- Chat -- .: Super Azərbaycan videoları :.
I Love Azeri.net
Forumda siqaret çəkmək qəti qadağandır. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Sindy V.I.P

Daxil ol: Dec 24, 2006 Mesajlar: 631 Şəhər/ölkə: Baki 11062.7 Xal
|
Göndərilib: C.a. Sen. 20, 2007 10:15 pm Mesaj mətni: |
|
|
| tanri butun oruc tutanlarin orucunu qebul etsin |
|
| Əvvələ qayıt |
|
adem52 Fəal İstifadəçi

Daxil ol: Jan 17, 2007 Mesajlar: 626 Şəhər/ölkə: ordu fatsa istanbul türkiye 9710.7 Xal
|
Göndərilib: B. Sen. 23, 2007 2:02 am Mesaj mətni: |
|
|
allah razı olsun inşallah kabul olur _________________ herzaman doğruyu söyle ne dediğini hatırlamak zorunda kalmassın |
|
| Əvvələ qayıt |
|
|
|
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz. Bu forumdakı mesajlara cavab verə bilməzsiniz. Bu forumdakı mesajlarınızı düzəldə biməzsiniz. Bu forumdakı mesajlarınızı silə bilməzsiniz. Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.
|
|