Göndərilib: B. Sen. 23, 2007 12:31 am Mesaj mətni: Torpağı kim aldısa, torpağa da o qaytarır
Torpağı kim aldısa, torpağa da o qaytarır
Allah-Təala Həzrəti Adəmi yaratmaq istəyəndə Cəbrayılı göndərdi ki, torpaq gətirsin.
Torpaq Həzrəti Cəbrayılın gəlişinin səbəbini biləndə: “Rəbbimə qarşı qüsurlu hala gəlməkdən Rəbbimə sığınıram”, - dedi. Həzrəti Cəbrayıl sığınanın sığınma haqqını tanıdı və torpaq almadan geri döndü. Allah-Təala soruşanda torpağın dediklərini söylədi.
Allah-Təala Həzrəti Mikayılı göndərdi. Torpaq eyni şeyi də Həzrəti Mikayıldan dilədi. O da almadı, geri döndü.
Bu dəfə Allah-Təala Əzrayılı göndərdi. Torpaq bu dəfə də “Rəbbimə qarşı qüsurlu hala gəlməkdən Rəbbimə sığınıram” dedi. Əzrayıl isə: “Mən də Rəbbimin əmrini yerinə yetirməməkdən Rəbbimə sığınıram” dedi və torpaqdan alıb apardı.
Allah-Təala (c.c.) Əzrayıla: “Torpaq mənə qarşı qüsurlu hala gəlməkdən Mənə sığınmadımı?”, - soruşdu.
Həzrəti Əzrayıl belə cavab verdi: “Sığındı, ancaq mən də Sənin əmrini yerinə yetirməməkdən Sənə sığındım və o torpaqdan aldım”.
Allah-Təala belə buyurdu: “Mən də torpaqdan ayırdığını torpağa qaytarmaq vəzifəsini sənə verdim”.
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz. Bu forumdakı mesajlara cavab verə bilməzsiniz. Bu forumdakı mesajlarınızı düzəldə biməzsiniz. Bu forumdakı mesajlarınızı silə bilməzsiniz. Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.