Downloads
AZƏRİ MP3
Forums
F O R U M
chat
C H A T
sevgi
TV
video
VİDEO
radio
RADİO
ekart
OYUN
sevgi
ZengimCELL
|
Azeri.net: Forum

:: Mövzu - Din Namine
ç.S.S.
ç.S.S.
Axtar
Axtar
İstifadəçilərin siyahısı
İstifadəçilərin siyahısı
İstifadəçi qrupları
İstifadəçi qrupları
Şəxsi mə`lumat
Şəxsi mə`lumat
Giriş
Giriş
Xüsusi mesajlarınız
Xüsusi mesajlarınız
Forumun əsas səhifəsi » Mənəviyyat

Yeni mövzu aç   Cavab göndər
Din Namine
Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu  
Müəllif Mesaj
love_is
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Mar 19, 2008
Şəhər/ölkə: baki
789.1 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. Mar. 25, 2008 7:33 pm    Mesaj mətni: Din Namine Sitatla cavab ver

men bilmek isterdim din namine valideyinlere qarsi cixmaq olar?eslinde men ozum ortunmek isteyirem ama anam buna qarsi cixir.demezdim tam qarsidir ama istemir men hicaba kecim.indi men ne edim.anaminda qelbini qirmaq istemirem.bu haqda forum ehlinin fikrini bilmek isteyirem.
Əvvələ qayıt
İstifadəçi mə`lumatlarına bax Xüsusi mesaj göndər
Elif
Decel Şirine
Decel Şirine

Daxil ol: Feb 21, 2007

93508.8 Xal

MesajGöndərilib: ç.a. Mar. 25, 2008 11:54 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

"Hâlıka isyan olan işte, mahluka itaat olmaz" -Hadis-i Şerif-

Bir yanda Annenin sözü var bir yanda Allah'ın... var sen karar ver hangisi daha önemli. Allah'ın emrine karşı gelecek davranışta bulunmanı isteyen annenin mi Seni de onu da yaratan Allah'ın mı ?

Əvvələ qayıt
ChaosCastle
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Mar 07, 2008

7569.8 Xal

MesajGöndərilib: çər. Mar. 26, 2008 1:03 am    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Salam aleykum,

Bismillah
46:15 - Biz insana ata-anasına yaxşılıq etməyi tövsiyə etdik. Çünki anası onu zəhmətlə gəzdirmiş, əziyyətlə doğmuşdur. Onunla daşınma və (süddən) kəsilmə müddəti otuz aydır. Nəhayət, (insan) kamillik həddinə yetişib qırx yaşa çatdıqda belə deyər: “Ey Rəbbim! Mənə həm mənim özümə, həm də ata-anama əta etdiyin nemətə şükür etmək və Sənə xoş gedəcək yaxşı əməl etmək üçün ilham ver, nəslimi əməlisaleh et. Mən (günahlardan) Sənə tövbə etdim və şübhəsiz ki, mən müsəlmanlardanam!
46:16 - Belələri (dünyadakı) yaxşı əməllərini qəbul edəcəyimiz, günahlarından keçəcəyimiz və onlara verilmiş doğru vədə görə cənnət əhli içərisində olacaq kimsələrdir!
46:17 Ata-anasına: “Tfu sizə! Məndən əvvəl neçə-neçə nəsillər gəlib-getdiyi halda, siz mənə çıxarılacağımımı vəd edirsiniz?! – deyən kimsəyə, (valideynləri) Allahdan mədəd diləyərək: “Vay halına! (Ay yazıq) inan, Allahın vədi haqdır!” – deyərlər. O isə: “Bu (dedikləriniz) qədimlərin əfsanələrindən (yalan sözlərdən) başqa bir şey deyildir!” – deyə cavab verər.
46:18 - Belələri özlərindən əvvəl gəlib getmiş və insanlardan ibarət (kafir) ümmətlərlə birlikdə haqlarında əzab sözünün (hökmünün) gerçəkləşdiyi kimsələrdir. Onlar, doğrudan da, ziyana uğrayanlardır!

Bashqa bir ayede ise
Bismillah
29:8 - Biz insana ata-anasına yaxşılıq etməyi (onlarla gözəl davranmağı) tövsiyə etdik. Əgər (valideynlərin) bilmədiyin bir şeyi Mənə şərik qoşmağına cəhd göstərsələr, onlara itaət etmə. Hamınız Mənim hüzuruma qayıdacaqsınız. Mən də nə etdiklərinizi sizə bir-bir xəbər verəcəyəm!

Dunya işlərində ata və anaya qarşı gəlmək olmaz. Səbr edib gözləyəcəksən......

Ancaq bir halda onlara qarşı cıxa bilərsən. Onlar Allaha qarşı cıxsalar. Sənda onları dinləməyəcəksən....
Amma tutub onları döymək, ya evdən qovmaq kimi hərəkətlər lazımsızdır. Onlara qarşı cıxman o demək deilki onlara zülm edecəksən....

Deyəcəksən... Haqqı və doğrunu.. istəsələr qəbul edəcəklər istəməsələrdə
İbrahim a.s kimi >>

Bismillah
19:42 - O, bir zaman atasına belə demişdi: “Atacan! Nə üçün eşitməyən, görməyən və sənə heç bir fayda və zərər verə bilməyən bütlərə ibadət edirsən?
19:43 - Atacan! Həqiqətən, sənə gəlməyən bir elm (peyğəmbərlik) mənə gəlmişdir (sənə müyəssər olmayan bir şey mənə müyəssər olmuşdur). Ardımca gəl ki, səni (Allahın buyurduğu) doğru bir yola çıxardım!
19:44 - Atacan! Şeytana ibadət etmə, həqiqətən, Şeytan Rəhmana (Allaha) çox asi olmuşdur!
19:45 - Atacan! Qorxuram ki, (tövbə etməsən) Rəhmandan sənə bir əzab toxunsun və beləcə (Cəhənnəmdə) Şeytana yoldaş olasan!”
19:46 - (Atası Azər İbrahimə) dedi: “Ya İbrahim! Sən mənim tapındığım tanrılardan üzmü çevirirsən? Əgər (onlara qarşı pis hərəkətlərinə) son qoymasan, səni mütləq daşqalaq edəcəyəm (yaxud səni təhqir edib acı sözlər deyəcəyəm). Bir müddət məndən uzaq ol (gözlərim səni görməsin)!”
19:47 - (İbrahim) belə cavab verdi: “Sənə salam olsun! Mən Rəbbimdən sənin bağışlanmağını diləyəcəyəm. O mənə qarşı çox mehribandır.

Mənimdə bacım hicaba kecəndə evdə 1 ay səsküy oldu. İndi şükür .....
1 ay cətin olacaq. Amma Allaha təfəkkül etsən hər bir iş sən istədəyin kimimi olmacaq
56/26

3:173 “Allah bizə bəs edər. O nə gozəl vəkildir!"
6:104 Rəbbinizdən sizə parlaq dəlillər gəlmişdir. Kim gorsə, oz lehinə, kim gorməsə, oz əleyhinədir. Mən sizə nəzarətci deyiləm.
25:30 Peygəmbər də “Ey Rəbbim! Həqiqətən, qovmum bu Qurani tərk etmisdi!”- deyəcək.
3:42 Xatırla ki, bir zamanlar mələklər belə demişdilər: “Ya Məryəm, həqiqətən, Allah səni seçmiş, təmizləmiş, aləmlərin qadınlarından üstün tutmuşdur.
I am a MUSLIM. Do not PANIC!

Əvvələ qayıt
Othman
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Mar 18, 2007
Şəhər/ölkə: Frankfurt /D
5828.4 Xal

MesajGöndərilib: C.a. Mar. 27, 2008 9:48 pm    Mesaj mətni: Salam olsun HAQ yolda olanlara Sitatla cavab ver

sağol
Cag idrakinize hasret sizlerin,
HAQQA kafa tutan beyinsizlerin,
Ákibeti neymis görme vaktidir !...*

Düzəldin: Othman, son düzəliş: C.a. Mar. 27, 2008 9:54 pm, cəmi 1 dəfə
Əvvələ qayıt
Othman
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Mar 18, 2007
Şəhər/ölkə: Frankfurt /D
5828.4 Xal

MesajGöndərilib: C.a. Mar. 27, 2008 9:52 pm    Mesaj mətni: Salam olsun HAQ yolda olanlara Sitatla cavab ver

Sene bu konuda bu tavsiyeleri önerecegim. Anne va Babanin cocuklari üzerindeki hakki cok büyüktür. Bunu herkes kabul eder. Anne ve Baba cocularina kesinlikle pis seyler söylemez , yanlis yönlendirmez, yani onlara zarar gelmesini istemezler. Fakat insanlar bilgi yetersizligi ,cahillik vb. nedenlerle yanlis kararlar verebiliyorlar cocuklari hakkinda.Bu hele yillar boyu Sovyet rejimi altinda kalmis insanlar söz konusu olunca dah da zor bir hal aliyor.Hz. Ali efendimizin bir sözünü hatirlatayim sana:"Haksizlik karsisinda boyun eymeyiniz; yoksa hakkinizla birlikte serefinizi de kaybedersiniz" diyor.
Senin burada yapacagin sey onlara tatli bir dille, gönüllerini kirmadan, onlari üzmeden sabir ve gayretle, basörtünü örtmen gerektigini anlatman, ikna etmeye calismandir. Ve bu arada Namaz ve Dua ile Allahtan yardim istemeye devam edeceksin. Bak bir gun seni nasilda kabul edip anlayisla karsilayacaklar ve inshAllah seni tebrik edecekler. Amma ben simdiden seni tebrik ediyorum; ALLAH SENDEN ve yaptigin amellerinden simididen razi olsun.Unutma , Ameller niyete göredir (degerlendirilir). Muselmanin ne büyük silahi sabridir.Allah sabredenlerle beraberdir. Allah yár ve yardimcin olsun. Yeri Var alqış
Cag idrakinize hasret sizlerin,
HAQQA kafa tutan beyinsizlerin,
Ákibeti neymis görme vaktidir !...*
Əvvələ qayıt
sweety_girl
Qızışan Üzv
Qızışan Üzv

Daxil ol: Sep 14, 2007
Şəhər/ölkə: İstanbul/ Türkiye
6108.4 Xal

MesajGöndərilib: C. Mar. 28, 2008 7:45 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Valideyinler müqeddesdir.Onların sözünden çıxmamalı onlara hörmet etmeliyik.Dinimizde valideyinlere yalnız bir şertle qarşı çıxa bilerik deye bilirem.O da bizim ibadetlerimize qarşı çıxarsa. Daha doğrusunu desem ailen senin namaz qılmağına başını örtmeyine qarşı çıxırsa bu o demekdir ki şeytan seni yolundan azdırmaq üçün senin yaxınlarından istifade edir ve bu minvalla seni dinden uzaqlaşdırmaq isteyir.Bunu 'Şeytan bu kitaba çok kızacak' adlı kitabdan oxumuşdum.
V.I.P
Qızışan Üzv

Daxil ol: Sep 20, 2007

10347.0 Xal

MesajGöndərilib: C. Mar. 28, 2008 10:00 pm    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

Rəhimli və rəhman olan Allahın adı ilə.
Salam ey bacı. Xoş sənin halına ki, Allah təala sənin qəlbində iman hisləri doğurub. Allah səni seçib müjdələdiklərindən etsin inşaallah!

ChaosCastle-nin QUARANDAN gətirdiyi dəlillərin üzərindən başqa söz demək doğru deyil. Yəni dediyim odur ki, ChaosCastle-nin yazdıqlarını oxusan hər şey aydın olar.
Açıqlama isə budur ki, Allah yolunda heç kimə tabe olmamaq lazımdır. Öncə "islam inancına" zidd olaraq yaxınların sənə təzyiqlər göstərəcək, səni cəmiyyətdən uzaq biləcəklər və hətta tənqid və təhqir edən də olur! Uca Allah onun yolunda səbr edənləri müjdələyir! Səbirli ol gözəl möminə bacı!
Sənə təzyiqlər göstərənlər öncə səni anlamazlıqdan təzyiq göstərirlər. Amma onlarda səni çox sevirlər və səndə onları. Allahın lütf və kəraməti ilə sən onlara ən gözəl olan həqiqəti göstərəcəksən. Allahın izni ilə onlar sənin uğurunla sevinəcəklər. Onlar səni dahada çox sevəcəklər. Təbii ki, ən gözəl sevgi Allah sevgisidir.
Mən oğlan olduğum halda 5-6 il bundan öncə mənə də təzyiqlər olmuşdu.El içində mənə "molla" deyər gülərdilər. İçki məclisindən qaçanda nə olub "kişi deyilsən ?" deyə ucuz sözlər söyləyirdilər. Amma indi fikirlər tam dəyişib. Örnək kimi mömin və möminələrimizi özlərinə göstəririlər. Allahın izni ilə ailə qurdum. Həyat yoldaşımında hicab bağlamasını deyəndə. Hətda mənim ailə işlərimə qarışanlar olub cahil sözlər yağdırdılar. Amma yenə də son ALLAH qatındadır.
Allahın rəhməti ilə onun quluyuq. Allahın yolundayıq.
İnşaallah Allah təala bütün çətinləikləri üzərindən götürər! Amin! Amin! Amin!
Əvvələ qayıt
love_is
Yeni Forumçu
Yeni Forumçu

Daxil ol: Mar 19, 2008
Şəhər/ölkə: baki
789.1 Xal

MesajGöndərilib: Ş. Mar. 29, 2008 4:55 am    Mesaj mətni: Sitatla cavab ver

salam olsun her birinize! sizin her birinizin fikrine cox boyuk hormetm var .Allah hamidan razi olsun.inaniram ki,sebrim sayesinde her sey yaxsi olacaq. INSALLAH
Əvvələ qayıt
Mesajları göstər:   
Yeni mövzu aç   Cavab göndər     Forumun əsas səhifəsi » Mənəviyyat Bütün saatlar GMT + 5 Saat
1 səhifə (Cəmi 1 səhifə)

Keç:  
Bu forumda yeni mövzu aça bilməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlara cavab verə bilməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlarınızı düzəldə biməzsiniz.
Bu forumdakı mesajlarınızı silə bilməzsiniz.
Bu forumdakı sorğularda səs verə bilməzsiniz.