| Əvvəlki mövzu :: Sonrakı mövzu |
| Müəllif |
Mesaj |
alperxan Yeni Forumçu

Daxil ol: Apr 18, 2008 Mesajlar: 105 Şəhər/ölkə: Türkiye / İstanbul 2327.5 Xal
|
Göndərilib: Ş. Apr. 19, 2008 12:53 pm Mesaj mətni: TÜRK BİRLİĞİ İÇİN ÖNCE NE YAPILMALI SİZCE? |
|
|
BENCE ÖNCE İKİ ÜLKENİN HALKINI BİRLEŞTİRMELİ VE BUNUN İÇİN DERHAL ÇALIŞMALARA BAŞLANMALIDIR |
|
| Əvvələ qayıt |
|
doktorT V.I.P

Daxil ol: Jan 05, 2008 Mesajlar: 1479 Şəhər/ölkə: Türkiye/Adana 32537.9 Xal
|
Göndərilib: B. Apr. 20, 2008 12:53 pm Mesaj mətni: Re: TÜRK BİRLİĞİ İÇİN ÖNCE NE YAPILMALI SİZCE? |
|
|
| alperxan yazıb: |
| BENCE ÖNCE İKİ ÜLKENİN HALKINI BİRLEŞTİRMELİ VE BUNUN İÇİN DERHAL ÇALIŞMALARA BAŞLANMALIDIR |
Nihal Atsız ne der
Türk birliği için
1) hala bağımsız omayan ırkdaşlarımızın bağımsızlığı için çaba harcamak
2)bağımsızlıktan sonra birleşmek için çabalamak
3)daha sonra tüm dünyada TÜRK adını duyurmak
yapacağımız şey şu anda bağımsız olmayan ırkdaşlarımızı düşünmek ve onlara yardım etmek
ne yazıktırki biz bağımsız olalı o kadar zaman geçti henüz daha Türk birliğinin ilk aşamasındayız _________________ Her karanlığın bir aydınlığı olur
Hasretle bekle o seni bulur |
|
| Əvvələ qayıt |
|
alperxan Yeni Forumçu

|
Göndərilib: B.e. Apr. 21, 2008 10:58 am Mesaj mətni: |
|
|
ÖNCE BAĞIMSIZ DEVLETLER BİRLEŞİRSE BAĞIMSIZ OLMAYAN SOYDAŞLARIMIZINDA BAĞIMSIZLIĞI EL BİRLİĞİ İLE,GÜÇ BİRLİĞİ İLE SAĞLANIR
EN KISA ZAMANDA BİREY OLARAK BİRLİK İÇİN ÇALIŞMAYA BAŞLAMALIYIZ |
|
| Əvvələ qayıt |
|
doktorT V.I.P

|
Göndərilib: B.e. Apr. 21, 2008 5:58 pm Mesaj mətni: |
|
|
ÖNCE BAĞIMSIZ DEVLETLER BİRLEŞİRSE BAĞIMSIZ OLMAYAN SOYDAŞLARIMIZINDA BAĞIMSIZLIĞI EL BİRLİĞİ İLE,GÜÇ BİRLİĞİ İLE SAĞLANIR
evet haklısın ama ben düşünüyorum düşünüyorum büyük çaplı yapacak bir şey bulamıyorum anca böyle netten soydaşlarımızın fikirlerini öğrenmeye çalışıyorum
ne yapılabilir ? _________________ Her karanlığın bir aydınlığı olur
|
| Əvvələ qayıt |
|
sekerim Balaca Decel

Daxil ol: Jan 03, 2008 Mesajlar: 585 Şəhər/ölkə: türkiye/trabzon 19426.2 Xal
|
Göndərilib: B.e. Apr. 21, 2008 6:47 pm Mesaj mətni: |
|
|
| doktorT yazıb: |
evet haklısın ama ben düşünüyorum düşünüyorum büyük çaplı yapacak bir şey bulamıyorum anca böyle netten soydaşlarımızın fikirlerini öğrenmeye çalışıyorum
ne yapılabilir ? |
türk birligi ilkin insanların üreginde olmalidir biz önce bunu basarmaliyiz sorası geler |
|
| Əvvələ qayıt |
|
alperxan Yeni Forumçu

|
Göndərilib: B.e. Apr. 21, 2008 7:51 pm Mesaj mətni: |
|
|
BİZ BAŞLATMALIYIZ BU HAREKETİ,HALK OLARAK,BİRİNİN YOLU AÇMASI GEREKİYOR
EKLEYİN BİRLEŞELİM
vatantutkunu@hot... |
|
| Əvvələ qayıt |
|
doktorT V.I.P

|
Göndərilib: B.e. Apr. 21, 2008 9:51 pm Mesaj mətni: |
|
|
BİZ BAŞLATMALIYIZ BU HAREKETİ,HALK OLARAK,BİRİNİN YOLU AÇMASI GEREKİYOR
EKLEYİN BİRLEŞELİM
vatantutkunu@hot... |
Bende diyorum ki o kim biri ama kim sen mi ben mi haa belli olmaz Allahın izniyle herşeyin üstesinden geliriz ama daha soımut düşünmek gerejmiyor mu ? _________________ Her karanlığın bir aydınlığı olur
|
| Əvvələ qayıt |
|
adem52 Fəal İstifadəçi

Daxil ol: Jan 17, 2007 Mesajlar: 622 Şəhər/ölkə: ordu fatsa istanbul türkiye 9630.8 Xal
|
Göndərilib: ç.a. Apr. 22, 2008 12:38 am Mesaj mətni: |
|
|
bizimkiler sadece siyaset yapmayı öğrenmelidünyada siyaset yani amerikaya bakın ruslara bakın ruslar doğal gazla avrupayı nerdeyse kendine mahkum etti
bizimkiler ne yapıyo elimizde kileri başkasına satıyo bu kafayla böyle bişey olması çoooooook zor _________________ herzaman doğruyu söyle ne dediğini hatırlamak zorunda kalmassın |
|
| Əvvələ qayıt |
|
alperxan Yeni Forumçu

|
Göndərilib: ç.a. Apr. 22, 2008 10:33 am Mesaj mətni: |
|
|
BİZ BUNU DİLE GETİRMESZEK OLMAZ,BİZ BATI YANLISI DEĞİLİZ,ONCA TÜRK DEVLETİ VARKEN NE DİYE ONLARLA BİRLİK OLALIM,ZATEN ALMAYACAKLAR,SÖMÜREBİLDİKLERİ KADAR SÖMÜRÜP BİZ SİZİ ALMIYORUZ ÇÜNKÜ SİZ MÜSLÜMANSINIZ DİYECEKLER
ONLARIN İŞİ BU,SÖMÜRMEK
TEKRAR SÖYLÜYORUM BU BİRLİĞİN OLUŞMASI İÇİN HALKI UYANDIRIP BİR YERDE BÜYÜK BİR TOPLANTI YAPIP BUNU DİLE GETİRMELİYİZ
BU SEN OLURSUN BEN OLURUM YADA BİR BAŞKASI OLUR FARK ETMEZ
AMA TEK KİŞİYLE OLACAĞINIDA SANMIYORUM
O YÜZDEN DİYORUM BİRLİK OLALIM
20 KİŞYE YAKIN AHBABIM OLDU BU BİRLİĞİ İSTEYEN 1 HAFTADA
HERKES BİRİLERİNİ BULURDA BİRLİK OLURSAK BU İŞİN ÖNÜ AÇILIR SAYGI DEĞER ŞANLI MİLLETİM |
|
| Əvvələ qayıt |
|
doktorT V.I.P

|
Göndərilib: çər. Apr. 23, 2008 8:35 pm Mesaj mətni: |
|
|
| adem52 yazıb: |
bizimkiler sadece siyaset yapmayı öğrenmelidünyada siyaset yani amerikaya bakın ruslara bakın ruslar doğal gazla avrupayı nerdeyse kendine mahkum etti
bizimkiler ne yapıyo elimizde kileri başkasına satıyo bu kafayla böyle bişey olması çoooooook zor |
evet doğru önce liderler milli çıkarları şahsi çıkarların üstünde tutmayı başarmalı
Atatürk gibi olmalılar ki çokkk fırın ekmek yemeleri gerek ne yazık ki _________________ Her karanlığın bir aydınlığı olur
|
| Əvvələ qayıt |
|
milli Yeni Forumçu

Daxil ol: May 23, 2008 Mesajlar: 6 Şəhər/ölkə: Bakı 288.4 Xal
|
Göndərilib: Ş. May 24, 2008 4:19 am Mesaj mətni: |
|
|
| öncə Qarabağ erməni, Güney Azərbaycan fars işğalından azad olunmalıdır. sonra türk dövlətlərininmədəni, iqtisadi, ardınca isə hərbi birliyi yaradılmalıdır. Türkiyə Avropa birliyi iddiasından çəkilməli, Azərbaycan neft pullarını ingilislərə yedirməkdən əl çəkməlidir. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
Tebrizli1 Yeni Forumçu

Daxil ol: Jul 03, 2008 Mesajlar: 3
159.3 Xal
|
Göndərilib: C.a. İyul 03, 2008 4:21 am Mesaj mətni: selam |
|
|
Bir kere Türk topluluklarının aralarındaki gönül bağının bir şekilde gelişmesi, Bir İstanbullu Türkün Özbekistanlıyla, Bir Güney Azerbaycanlının Kuzeyliyle, Türkmenistanlının Iraklı Türkmenle bir şekilde dostluk kurması bence Türklük bilincini geliştirmek adına önemli. Bunun için internet grupları vb. etkili olabilir ama daha geniş çaplı şeyler de yapılmalı, Türk Dünyası ülkeleri ve Türk topluluklarından gençler arasında düzenlenecek yarışmalar veya festivaller filan gibi...
İkinci olarak, dünyanın her yanından Türklerin, soydaşlarına yardım etmek için her yolu değerlendirmesi lazım.Esir Türk topluluklarına (Güney Azerbaycan Türkleri,Uygur Türkleri) yardım etmek için her yol denenmeli, imza kampanyalarından protesto gösterilerine kadar.
Bağımsız olmayan Türk topluluklarının ve eski sovyet cumhuriyetlerindeki Türklerin dillerini unutmaları ve asimiliasyona uğramaları MUTLAKA engellenmeli.
Örneğin Türkçeyi doğru dürüst konuşamayan,Farsçayı ana dili sayan bir çok Güney Azerbaycanlı var. Aynı şekilde Kuzey'de hala kendi aralarında Rusça konuşan Azerbaycan Türkleri var, Kazakistan gibi bağımsız cumhuriyetler ve hala Rusya Federasyonuna bağlı özerk Türk cumhuriyetlerinde de Rusça'nın etkisi aynı.
Ayrıca bağımsız Türk devletlerinde Türklük bilincine sahip insanların iktidara gelmesi gerek, tabii bu yine seçimlerin demokratik olmasına ve halkın bilinçli olmasına dayanıyor. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
doktorT V.I.P

|
Göndərilib: C.a. İyul 03, 2008 1:21 pm Mesaj mətni: |
|
|
dediğiniz gibi dil çok önemli bizim burda da ingilizce konuşan çok bilmişler var _________________ Her karanlığın bir aydınlığı olur
|
| Əvvələ qayıt |
|
alperen42 Yeni Forumçu

Daxil ol: Aug 27, 2008 Mesajlar: 1 Şəhər/ölkə: Konya 36.3 Xal
|
Göndərilib: C.a. Avq. 28, 2008 12:55 am Mesaj mətni: |
|
|
Türk birliği için öncelikle her Türk nerede yaşıyorsa,her ne işi yapıyorsa farketmez,yaptığı işi en iyi şekilde yapmalı,çalıştığı alanın en iyisi olmak için gayret göstermelidir.
Türkiye diğer Türk Cumhuriyetlerinde okullar açarak başta dil birliği olmak üzere çalışmalar yapmalıdır.
Her Türk yaşadığı ülkede Türk düşmanı olmayan,Türk birliğinden yana olan yöneticileri seçmek için gayretli olmalıdır.
Askeri,ekonomik,teknolojik ve kültürel olarak ne kadar güçlü olursak bu birlik o kadar kısa zamanda kurulur. |
|
| Əvvələ qayıt |
|
|